Η πιο «νόστιμη» Πέμπτη του χρόνου.
Η αγαπημένη ημέρα κάθε ψήστη. Μία ημέρα…ύμνος στο ψήσιμο. Τότε, που όλοι οι τσικνο-λάτρεις ενώνουν τις δυνάμεις τους.
Μιλάμε φυσικά για την Τσικνοπέμπτη, τη γιορτή της ορθόδοξης παράδοσης στην οποία καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες κρέατος. Και φυσικά, δε θα λείπαμε απο το πλευρό σου για να σου δώσουμε τα καλύτερα tips ψησίματος, για σένα που θα επιχειρήσεις τη μέρα αυτή να την φέρεις εις πέρας με την αγαπημένη σου ηλεκτρική ψησταριά.
Και μιάς και μιλήσαμε για ψησταριά, εννοείται ότι στο φυσικό μας κατάστημα αλλά και στο kazanas.gr, θα βρείς ασυναγώνιστες τιμές σε όλες μας τις ψησταριές, είτε προτιμάς υγραερίου, κάρβουνου ή ηλεκτρική, και φυσικά τεράστιες προφορές στα παρελκόμενα που θα χρειαστείς, όπως λαβίδες, τσιμπίδες, γάντια, πιρούνες κλπ…
Αν είσαι ο ψήστης της παρέας. Ξέρεις… αυτός που πιάνει αμέσως την τσιμπίδα στο χέρι και στέκεται πάνω από την ψησταριά, μέχρι να βγει και το τελευταίο μπριζολάκι…. Τότε ναι, τα παρακάτω tips είναι για εσένα!
Πρώτη ύλη
Ανεξάρτητα από το είδος της ψησταριάς στην οποία έχεις διαλέξει να ψήσεις, αυτό που παίζει σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα είναι η καλή πρώτη ύλη και η σωστή προετοιμασία της. Αν έχεις ανοιχτή ψησταριά χωρίς καπάκι, διάλεξε μικρά κομμάτια κρέατος. Αν η ψησταριά σου έχει καπάκι, τότε μπορείς να ψήσεις άφοβα μεγάλα κομμάτια κρέατος και να είσαι σίγουρος για το τέλειο αποτέλεσμα.
Tips για ψήσιμο σε ηλεκτρικό γκριλ την Τσικνοπέμπτη:
1. Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο μισή ώρα πριν το ψήσιμο
2. Βάλτε νερό στη βάση της ψησταριάς (τα λίπη πέφτουν στο νερό και δεν βγαίνει καπνός)
3. Μπορείτε να βάλετε και μια στρώση αλουμινόχαρτου στη βάση (θα χρειαστεί λιγότερος κόπος στο πλύσιμο)
4. Ανάψτε την ψησταριά περίπου 10 με 15 λεπτά προτού βάλετε το κρέας για να κάψει η σχάρα. Μη φοβηθείτε να την ανάψετε στο μέγιστο της ισχύος της. Και πάλι θα είναι πιο «απαλή» από τα κάρβουνα.
5. Βάλτε το κρέας της Τσικνοπέμπτης «γυμνό» στη σχάρα. Όταν «ασπρίσει» από κάθε πλευρά τότε βάζουμε καρυκεύματα (αλάτι, πιπέρι, ρίγανη κλπ)
6. Η ηλεκτρική ψησταριά «συγχωρεί» τους ξεχασιάρηδες. Δεν πρόκειται να κάψει το κρέας αν ξεχαστείτε και δεν γυρίσετε το κρέας για λίγα λεπτά παραπάνω.
7. Να είστε κάπως υπομονετικοί. Η ηλεκτρική ψησταριά ψήνει πιο αργά από τα κάρβουνα.
8. Για τον ίδιο λόγο μια μέση ηλεκτρική ψησταριά ΔΕΝ μπορεί να ετοιμάσει γρήγορα ένα τραπέζι Τσικνοπέμπτης για πολλά άτομα. Υπολογίστε ότι μπορεί να βγάζει, για παράδειγμα, περίπου -15 σουβλάκια ή 4 με 5 μπριζόλες λαιμού στα 25 με 40 λεπτά.
9. Το κρέας με οστό (παϊδάκια, μπριζόλες κλπ) είναι έτοιμο όταν αρχίσει να αφρίζει το κόκκαλο.
Αυτά ήταν τα special μυστικά μας για το μπάρμπεκιου της Τσικνοπέμπτης. Τώρα, σειρά έχει να τσεκάρεις ότι είσαι εξοπλισμένος με όλα τα απαραίτητα σύνεργα. Να αποφασίσεις το μενού. Και φυσικά, να ετοιμάσεις playlists στο Spotify που αρμόζουν στην περίσταση. Γιατί… το ψήσιμο, χωρίς την απαραίτητη μουσική συνοδεία, χάνει τη μισή του «νοστιμιά»!
Θα μας βρεις στο πλευρό σου σε οτιδήποτε χρειαστείς για να κάνεις την Τσικνοπέμπτη σου πιο «νόστιμη» από ποτέ!
Επισκέψου μας στο φυσικό μας κατάστημα, Διονύσου 10 & Παπαδοπούλου, πίσω από τα ΚΤΕΛ, ή με ένα κλικ στο kazanas.gr!