ΣΠΙΤΙ

Air Cooler ή Ανεμιστήρα; Δείτε τις διαφορές!

Οι ανεμιστήρες και τα Air Coolers έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε λεπτομερώς τις διαφορές και θα σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε πια συσκευή είναι κατάλληλη για εσάς.

1. Τρόπος λειτουργίας

Ένας ανεμιστήρας ανακυκλοφορεί τον αέρα του δωματίου μέσω ενός μικρού αλλά ισχυρού κινητήρα. Η διαφορά του Air Cooler είναι πως δεν ανακυκλώνει απλά τον αέρα αλλά ρίχνει επίσης τη θερμοκρασία χάρη στην εξάτμιση του νερού.

2. Όγκος και βάρος συσκευής

Οι ανεμιστήρες είναι μικρότεροι σε σύγκριση με τα Air Cooler. Καταλαμβάνουν πολύ λιγότερο χώρο σε ένα δωμάτιο και είναι πιο εύκολο να μετακινηθούν καθώς τα Air Coolers έχουν μεγαλύτερο βάρος.

3. Θόρυβος

Ένας ανεμιστήρας είναι σχεδόν μια αθόρυβη συσκευή. Εξαιρετική επιλογή για χρήση σε αίθουσα μελέτης ή υπνοδωμάτιο. Από την άλλη πλευρά, οι ψύκτες αέρα μπορεί να είναι λίγο θορυβώδεις και να παράγουν ελαφρούς κραδασμούς κατά τη λειτουργία.

Μπες στο Kazanas.gr, δες τους Ανεμιστήρες και διάλεξε αυτόν που καλύπτει τις ανάγκες σου στη καλύτερη τιμή!

4. Υγεία

Τα Air Coolers είναι πιο αποτελεσματικά στην απομάκρυνση ορισμένων αλλεργιογόνων στον αέρα όπως σκόνη ή γύρη. Ωστόσο, δεν είναι κατάλληλα για άτομα που πάσχουν από άσθμα ή άλλες αναπνευστικές ασθένειες καθώς αυξάνουν την υγρασία στην ατμόσφαιρα.

5. Δυσκολία λειτουργίας

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε κάτι για τους ανεμιστήρες καθώς λειτουργούν με το πάτημα ενός κουμπιού! Η λειτουργία ενός ψύκτη αέρα ωστόσο, μπορεί να είναι λιγάκι κουραστική για κάποιους. Οι ρυθμίσεις χρειάζονται προσαρμογή και πρέπει να παρέχετε νερό στο δοχείο κάθε φορά που η στάθμη του νερού πέφτει κάτω από το επιθυμητό όριο.

6. Κατανάλωση ενέργειας

Ένα Air Cooler καταναλώνει περισσότερη ενέργεια από έναν ανεμιστήρα αλλά η διαφορά είναι ελάχιστη και δεν πρέπει να ληφθεί υπόψη. Και οι δύο συσκευές είναι αρκετά οικονομικές και αντλούν λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια σε σύγκριση με ένα κλιματιστικό.

Μπορεί επίσης να αρέσουν

Read More

post-image
ΣΠΙΤΙ

Ψάχνεις για το καλύτερο ηλεκτρικό πατίνι της αγοράς; Μη ψάχνεις άλλο, δες τα όλα εδώ!

Είσαι στο ψάξιμο για το καλύτερο ηλεκτρικό πατίνι της αγορά; Μην ψάχνεις άλλο, τα έχουμε όλα εδώ, φυσικά πάντα ετοιμοπαράδοτα! Όλοι γνωρίζουμε την τάση...
Περισσότερα
post-image
ΣΠΙΤΙ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για την επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα – δείτε πως θα λάβετε voucher έως 900 ευρώ!

Μετά από την μεγάλη επιτυχία του προγράμματος ΑΛΛΑΖΩ – ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ ΣΥΣΚΕΥΉ για καταψύκτες, ψυγεία και κλιματιστικά, άνοιξε η αυλαία και για το πρόγραμμα αναβάθμισης...
Περισσότερα