Η χρήση ενός μύλου καφέ είναι ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία για την παρασκευή του καθημερινού σας καφέ. Το άλεσμα του καφέ είναι ένας απίστευτα μεγάλος παράγοντας για τη γεύση του.
Ο καφές έχει μόνο 2 συστατικά, καφέ και νερό. Το μεγαλύτερο μέρος της γεύσης προέρχεται από το πώς αλληλεπιδρούν αυτά τα 2.
Διαβάστε επίσης: Μηχανή Espresso για κάψουλες ή αλεσμένο καφέ;
Η θερμοκρασία του νερού, η περίοδος εκχύλισης, το επίπεδο άλεσης και η ποιότητα του καφέ είναι οι κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν τη γεύση του. Αυτό σημαίνει ότι 2 από τους 4 παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα είναι άμεσο αποτέλεσμα του μύλου.
Γιατί λοιπόν είναι σημαντικός ο μύλος του καφέ;
- Ο έτοιμος αλεσμένος καφές του εμπορίου χάνει τη γεύση του καθώς τα σωματίδια έρχονται σε επαφή με τον αέρα.
- Το αξιόπιστο κόψιμο σας δίνει ένα σταθερό αποτέλεσμα αλλά και ένα λιγότερο πράγμα που πρέπει να ανησυχείτε κατά τη διαδικασία παραγωγής.
- Οι προτιμήσεις διαφέρουν από άτομο σε άτομο, με ένα μύλο μπορείτε τα παίξετε με τα επίπεδα αλέσματος για να δείτε τι ταιριάζει καλύτερα στις γεύσεις σας.
Οι ηλεκτρικοί μύλοι όπως η σειρά της Delonghi, είναι γρήγοροι και εύχρηστοι. Η αγορά ολόκληρων κόκκων και η άλεση τους πριν από την παρασκευή του καφέ είναι ο ευκολότερος τρόπος για να βελτιώσετε την απόλαυση του καφές σας αλλά και τη μυρωδιά, που είναι πραγματικά μια από τις πιο μεγάλες απολαύσεις της ζωής.