TIPS ΣΠΙΤΙ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ VS ΨΗΣΤΑΡΙΑΣ ΚΑΡΒΟΥΝΟΥ

Η ιδανική επιλογή θα ήταν να έχουμε και ψησταριά υγραερίου και ψησταριά κάρβουνου. Όταν υπάρχει άπλετος ελεύθερος χρόνος μπορείς να ανάψεις μερικά κάρβουνα και να ψήσεις μερικές μπριζόλες πάνω από την δυνατή φωτιά. Ή όταν βιάζεσαι μπορείς να πετάξεις μερικές πανσέτες πάνω στην ψησταριά υγραερίου και να τρως σε πέντε λεπτά. Αν πρέπει να επιλέξεις ανάμεσα από τις δύο όμως, η καλύτερη επιλογή για σένα είναι αυτή που θα σε ευχαριστεί να ψήνεις και να χρησιμοποιείς περισσότερο. Όποτε ας δούμε λίγο αναλυτικότερα τις διαφορές μεταξύ των ψησταριών κάρβουνου και υγραερίου.

Οι ψησταριές υγραερίου, γίνονται την τελευταία περίοδο ολοένα και πιο δημοφιλείς, και αρκετά προσιτές πλέον για το ευρύ κοινό.
Ένα από τα πλεονεκτήματα τους είναι ξεκάθαρα πως είναι γρήγορες και εύκολες στην χρήση. Απλά γυρίστε το κουμπί ανάψτε τις στη θερμοκρασία που απαιτεί το εκάστοτε ψήσιμο. Σε αντίθεση με τις κάρβουνου, δεν παράγουν έντονο καπνό κατά το ψήσιμο.

Πολλά καινούργια μοντέλα βγαίνουν με αρκετά χαρακτηριστικά έτσι ώστε να αντικαταστήσουν και την κουζίνα σας!
Από την άλλη οι ψησταριές κάρβουνου, απαιτούν “να είσαι ψήστης” που λέμε, να έχετε γνώσεις δηλαδή πως να ανάψετε κάρβουνα και να διατηρήσετε την επιθυμητή θερμοκρασία. Αν αποκτηθεί αυτή η άνεση, θα μάθετε να ψήνετε ιδανικά με τις σωστές θερμοκρασίες και θα εντυπωσιαστείτε με την αλλαγή στο φαγητό που ψήνετε.
Ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω δουλειά για τον καθαρισμό και συντήρηση της ψησταριάς κάρβουνου.
Σε αντάλλαγμα όμως το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει, θα έχετε αυθεντική γεύση ψησίματος με κάπνισμα χωρίς την ανάγκη χρήσης αξεσουάρ όπως στις ψησταριές υγραερίου, με αδιαπραγμάτευτα γευστικότερα φαγητά.
Τα κάρβουνα από τη φύση τους πιάνουν υψηλότερες θερμοκρασίες από το υγραέριο. Όποτε και από άποψης χρημάτων, θα ξοδέψετε πολύ λιγότερα σε μια ψησταριά κάρβουνου από ότι θα ξοδεύατε για μια ψησταριά υγραερίου αντίστοιχης ποιότητας μακροπρόθεσμα. Άρα ανάλογα με το πόσο συχνά θα ψήνετε για να αποφασίζετε ποια επιλογή είναι η πιο συμφέρουσα για σας.

Από την άλλη, αν πεινάτε πραγματικά, ο χρόνος αναμονής για το γεύμα σας όταν ψήνετε με κάρβουνα είναι μεγαλύτερος. Πρέπει να ανάψετε τα κάρβουνα, να περιμένετε να καλυφθούν πρώτα με στάχτη και να ρυθμίσετε την επιθυμητή θερμοκρασία πριν να είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε το ψήσιμο.
Η συντήρηση και ο καθαρισμός είναι πιο περίπλοκος όταν χρησιμοποιείτε κάρβουνο. Από την φύση τους τα κάρβουνa είναι πιο βρώμικα και θα πρέπει να περιμένετε να κρυώσουν και να σβήσουν πριν να ξεκινήστε το καθάρισμα.
Όπως και να έχει, δεν υπάρχει ξεκάθαρος νικητής σ’ αυτή την μάχη. Αυτό που εν τέλει είναι καθοριστικό για την απόφαση σας είναι οι δικές σας προτεραιότητες. Αν ψάχνετε για καπνιστή γεύση και είστε διατεθειμένοι να αφιερώσετε χρόνο και προσπάθεια για να το πετύχετε, τότε η ψησταριά κάρβουνου πιθανόν να είναι για σας. Αν από την άλλη το ψήσιμο για εσάς είναι ένα περιστασιακό σπορ και δεν το κάνετε συχνά, με μια ψησταριά υγραερίου έχετε ένα υπέροχο εργαλείο που θα σας καλύψει πλήρως στις γιορτές και τα τραπέζια που τις ακολουθούν, με πλεονέκτημα να τη χρησιμοποιείτε και για πιο καθημερινά μαγειρέματα με ελάχιστο κόστος και χωρίς την ακαταστασία και τον έντονο καπνό μιας ψησταριάς κάρβουνου. Σε κάθε περίπτωση, καλά ψησίματα!

Μπορεί επίσης να αρέσουν

Read More

post-image
ΣΠΙΤΙ

Ψάχνεις για το καλύτερο ηλεκτρικό πατίνι της αγοράς; Μη ψάχνεις άλλο, δες τα όλα εδώ!

Είσαι στο ψάξιμο για το καλύτερο ηλεκτρικό πατίνι της αγορά; Μην ψάχνεις άλλο, τα έχουμε όλα εδώ, φυσικά πάντα ετοιμοπαράδοτα! Όλοι γνωρίζουμε την τάση...
Περισσότερα
post-image
ΣΠΙΤΙ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για την επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα – δείτε πως θα λάβετε voucher έως 900 ευρώ!

Μετά από την μεγάλη επιτυχία του προγράμματος ΑΛΛΑΖΩ – ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ ΣΥΣΚΕΥΉ για καταψύκτες, ψυγεία και κλιματιστικά, άνοιξε η αυλαία και για το πρόγραμμα αναβάθμισης...
Περισσότερα