TIPS ΣΠΙΤΙ

Πως να διαλέξεις το σωστό αφυγραντήρα

Ο κύριος σκοπός του αφυγραντήρα είναι να μειώσει το επίπεδο υγρασίας στον αέρα. Ένας αφυγραντήρας μπορεί επιπλέον να σας βοηθήσει να μειώσετε το κόστος θέρμανσης, καθώς αυξάνει τη θερμοκρασία δωματίου έως και 2-3 °C.

ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΤΕ ΕΝΑΝ ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑ

Η επιλογή του σωστού αφυγραντήρα εξαρτάται γενικά από την ποσότητα υγρασίας που θέλετε να αφαιρέσετε από τον αέρα σε μια περίοδο 24 ωρών. Αυτή η χωρητικότητα μετριέται σε λίτρα (lt / 24h) και ο ακριβής υπολογισμός της δεν είναι και εύκολη υπόθεση καθώς εξαρτάται από πολλούς παράγοντες:

– Επίπεδα υγρασίας στην περιοχή.
– Θερμομόνωση και στεγανοποίηση του χώρου σας.
– Θερμοκρασία των δωματίων.
– Η συχνότητα χρήσης αυτών των δωματίων και πόσο συχνά αερίζονται.

Ως συνέπεια των παραπάνω και για να μην καταλήξετε σε έναν αφυγραντήρα που δεν ταιριάζει σε αυτό που χρειάζεστε, θα θέλαμε να προτείνουμε τον ακόλουθο ενδεικτικό πίνακα:

30m² – 60m² : 10-12 lt/24h
60m² – 100m² : 16-18 lt/24h
80m² – 130m² : 20-25 lt/24h
90m² – 150m² : 30 lt/24h
120m² – 190m² : 50 lt/24h

ΤΥΠΟΙ ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑ

Υπάρχουν δύο τύποι αφυγραντήρων στην αγορά. Οι αφυγραντήρες με συμπιεστή και εκείνοι χωρίς συμπιεστή που είναι με ζεόλιθο.

Αφυγραντήρας με συμπιεστή: Οι αφυγραντήρες με συμπιεστή καλύπτουν ένα πολύ μεγάλο εύρος απόδοσης ανάλογα με την ισχύ τους. Για να αφαιρέσουν την υγρασία, αντλούν αέρα από το δωμάτιο πάνω από ένα φίλτρο και στη συνέχεια τον περνούν πάνω από ψυχρά πηνία, το νερό συμπυκνώνεται και πέφτει στη δεξαμενή. Δουλεύουν καλύτερα σε υψηλές θερμοκρασίες, γι’ αυτόν το λόγο δεν συνιστάται η χρήση σε χώρους με θερμοκρασία κάτω των 13-14 ° C.

Αφυγραντήρας με ζεόλιθο: Ο ζεόλιθος είναι ένα φυσικό αποξηραντικό υλικό που έχει μεγάλη γκάμα χρήσεων σε διαφορετικούς τομείς. Στους αφυγραντήρες τοποθετείται ένας ειδικός δίσκος ο οποίος περνά τον αέρα του δωματίου και διατηρεί την υγρασία. Ο ζεόλιθος μπορεί να απορροφήσει νερό από τον αέρα και στη συνέχεια θερμαίνεται έτσι ώστε η υγρασία να στάζει στον συμπυκνωτή νερού. Το κύριο πλεονέκτημα είναι ότι η απόδοση παραμένει σταθερή ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία δωματίου και συνιστάται ιδιαίτερα για δωμάτια με χαμηλή θέρμανση. Από την άλλη πλευρά, έχουν υψηλότερη κατανάλωση ενέργειας σε σύγκριση με τους αφυγραντήρες με συμπιεστή.

ΘΟΡΥΒΟΣ

Ο θόρυβος του αφυγραντήρα είναι ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό που πρέπει να λάβετε υπόψη, ειδικά όταν πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε ένα υπνοδωμάτιο.

ΙΟΝΙΣΤΗΣ

Ο ιονιστής είναι ένα καλό πρόσθετο που περιλαμβάνεται σε πολλούς αφυγραντήρες. Βοηθά στην εξάλειψη βακτηρίων, σκόνης και οσμών απελευθερώνοντας ιόντα. Η βελτίωση της ατμόσφαιρας είναι σημαντική σε περιοχές με καπνό και σε μέρη με ευαίσθητα άτομα, όπως βρέφη ή ηλικιωμένα άτομα που πάσχουν από αλλεργίες.

Μπές στο Kazanas.gr και επιλέξτε ανάμεσα σε πολλά μοντέλα και χωρητικότητα, από κορυφαίους κατασκευαστές!

ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΓΓΙΣΗ

Ένα πρόσθετο χαρακτηριστικό που πρέπει να έχει κάθε αφυγραντήρας είναι η συνεχής αποστράγγιση που επιτρέπει στον αφυγραντήρα να λειτουργεί συνεχώς χωρίς να είναι απαραίτητο να αδειάσει η δεξαμενή συμπυκνώματος. Αυτό συνιστάται ιδιαίτερα σε περιπτώσεις όπου ο αφυγραντήρας είναι εγκατεστημένος σε μέρη με προβλήματα υψηλής υγρασίας επειδή η δεξαμενή γεμίζει πολύ συχνά.

Μπορεί επίσης να αρέσουν

Read More

post-image
ΣΠΙΤΙ

Ψάχνεις για το καλύτερο ηλεκτρικό πατίνι της αγοράς; Μη ψάχνεις άλλο, δες τα όλα εδώ!

Είσαι στο ψάξιμο για το καλύτερο ηλεκτρικό πατίνι της αγορά; Μην ψάχνεις άλλο, τα έχουμε όλα εδώ, φυσικά πάντα ετοιμοπαράδοτα! Όλοι γνωρίζουμε την τάση...
Περισσότερα
post-image
ΣΠΙΤΙ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για την επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα – δείτε πως θα λάβετε voucher έως 900 ευρώ!

Μετά από την μεγάλη επιτυχία του προγράμματος ΑΛΛΑΖΩ – ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ ΣΥΣΚΕΥΉ για καταψύκτες, ψυγεία και κλιματιστικά, άνοιξε η αυλαία και για το πρόγραμμα αναβάθμισης...
Περισσότερα