Το barbeque, αποτελεί μια αγαπημένη συνήθεια των καλοφαγάδων. Φίλοι, γέλια, μπύρες και πολλά νόστιμα, ψητά εδέσματα. Και αν στο μυαλό σου αμέσως έρχεται η λέξη «ταλαιπωρία», τότε Στοπ! Όχι άλλο κάρβουνο! Ακόμα και οι πιο πιστοί λάτρεις του ψησίματος παραδέχονται ότι οι ψησταριές υγραερίου αξίζουν.
Εμείς στην Electronet BK Καζανα ξέρουμε ότι ο κλασικός τρόπος με τον οποίο έψηναν οι πατεράδες μας και οι θείοι μας στα κάρβουνα, παραήταν δύσκολος για να τον ακολουθήσουμε κι εμείς. Πρακτικά θέματα, όπως η προετοιμασία της φωτιάς, ο χρόνος ψησίματος και πολλά άλλα, μετέτρεπαν όλη τη μαγεία του ψησίματος σε… κούραση. Ευτυχώς όμως, εμείς είμαστε εδώ για να σου γνωρίσουμε το ψήσιμο με υγραέριο, το οποίο παίρνει σημαντικό προβάδισμα στις προτιμήσεις των καταναλωτών.
Αυτά που πρέπει να ξέρεις για να κάνεις το τέλειο ψήσιμο με την καινούργια σου ψησταριά είναι τα εξής:
Το να διατηρείς την καινούργια σου ψησταριά υγραερίου καθαρή θα μειώσει τις πιθανότητες τυχαίων αναφλέξεων και του δυσάρεστου καπνού που θα κάψει το εξωτερικό των φαγητών και θα αλλοιώσει τη γεύση του. Οι περισσότεροι ψήστες αφήνουν τη ψησταριά τους σε υψηλή θερμοκρασία για 10 – 15 λεπτά έτσι ώστε να καούν τα περιττά λίπη από προηγούμενα ψησίματα. Χρησιμοποιώντας μια συρμάτινη βούρτσα καθαρισμού μπορείς να ξεφορτωθείς τα περιττά λίπη που επιμένουν. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα ξεφορτώσου τον όγκο στάχτης που έχει συσσωρευτεί μαζί με τα υπολείμματα των προηγούμενων ψησιμάτων.
Έχε πάντα διαθέσιμο όσο καύσιμο θα χρειαστείς. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε ακούσει να τελειώνει σε κάποιον το υγραέριο ενώ είναι στη διαδικασία ψησίματος. Τί χειρότερο από το να έχεις πεινασμένους τους καλεσμένους και να σου συμβεί κάτι τέτοιο. Για αυτό καλό θα ήταν να υπάρχει πάντα μία έξτρα φιάλη υγραερίου για πάν ενδεχόμενο. Και επειδή ξέρουμε οτι οι ρυθμιστές υγραερίου και τα παρελκόμενα του μηχανισμού είναι συχνά δυσεύρετα, στο κατάστημά μας θα βρεις ετοιμοπαράδοτα πληθώρα από αξεσουάρ για ψησταριές υγραερίων και όχι μόνο.
Πάντα να είσαι σε επαγρύπνηση κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Πολλές ιστορίες καμένου φαγητού έχουν αρχίσει με ένα απλό “πήγα λίγο μέσα, 2 λεπτά έλειψα…”. Τι κι άν θέλεις να τσεκάρεις το σκόρ του αγαπημένου σου αγώνα, να φέρεις ένα συνοδευτικό, ή να μιλήσεις λίγο με τους καλεσμένους, ένας σωστός ψήστης πρέπει να έχει τα μάτια του 14 καθ’ όλη τη διάρκεια του ψησίματος, με μία λαβίδα ή σπάτουλα να φροντίζει το κρέας να μην αρπάξει πολύ από τη μία μεριά και δεν “πάρει χρώμα” από την άλλη.
Μην ξεχνάς να μαγειρεύεις με ασφάλεια. Χρησιμοποίησε πάντα διαφορετικούς δίσκους και σκεύη για να αποθηκεύσεις τα ωμά και τα ψημένα φαγητά σου. Έτσι θα αποφύγεις τυχόν ανάπτυξη μικροβίων στο φαγητό σου. Και όσον αφορά τα κρέατα, ανάλογα το είδος τους, πρέπει πάντα να μαγειρεύονται στη σωστή θερμοκρασία. Μπορείς να προμηθευτείς και ένα θερμόμετρο κρέατος για να είσαι απόλυτα σίγουρος ότι θα πετύχεις την τέλεια θερμοκρασία. Και μην ξεχνάς, να διατηρείς πάντα τον χώρο που μαγειρεύεις καθαρό και αποστειρωμένο.
Η μεγαλύτερη γκάμα της αγοράς σε ψησταριές υγραερίου και όχι μόνο, σε περιμένει να την ανακαλύψεις στο φυσικό ή το ηλεκτρονικό μας κατάστημα, με το καταρτισμένο μας προσωπικό πάντα στη διάθεσή σου για να λύσει οποιαδήποτε απορία σου!