TIPS ΣΠΙΤΙ

Πως να καθαρίσετε το κλιματιστικό σας σε 3 βήματα

Η Θερμοκρασία ανεβαίνει και η ανάγκη για χρήση κλιματιστικού  αυξάνεται. Αν δεν έχετε φροντίσει για την σωστή συντήρηση του κλιματισμού σας, τότε αυτό θα σας κοστίσει επιπλέον χρήματα λόγο της περισσότερης καταναλώσεις ρεύματος, αυξάνετε την πιθανότητα μηχανικής βλάβης και τέλος αυξάνετε την πιθανότητα παρουσίασης ασθενειών σε όσους ζουν στον κλιματιζόμενο χώρο. Σύμφωνα με έρευνες τα ακάθαρτα κλιματιστικά ευθύνονται για παθήσεις από αλλεργίες, μέχρι και επιδημίες.

Για την σωστή συντήρηση του Air Condition ιδανική λύση είναι να καλείτε έναν ειδικό τεχνικό-ψυκτικό, τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο για να κάνει ένα «βαθύ» καθαρισμό στο κλιματιστικό σας.

Πέραν αυτού όμως μπορείτε και εσείς με 3 εύκολες διαδικασίες να φροντίσετε το μηχάνημα σας.

Βήμα 1: Φίλτρα

Ανοίγοντας προσεκτικά τη «μάσκα» του κλιματιστικού, θα δείτε δύο μεμβράνες, τα λεγόμενα φίλτρα. Χρησιμοποιούνται για να συγκρατούν τη σκόνη ώστε να μην ανακυκλώνεται στο χώρο. Αφαιρέστε τα με προσοχή και τινάξτε τα για να φύγει η πολλή σκόνη. Στη συνέχεια πλύντε τα με άφθονο χλιαρό νερό και αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά.

Η διαδικασία καθαρισμού των φίλτρων θα πρέπει να γίνετε μια φορά τον μήνα, ακόμα και δύο αν είναι μεγάλη η χρήση του κλιματιστικού, ώστε να μην υπάρχει ο κίνδυνος ασθενειών.

Βήμα 2: Εσωτερικό

Για να καθαρίσετε το εσωτερικό του κλιματιστικού (αυτό που βλέπετε, δηλαδή, όταν αφαιρέσετε τα φίλτρα) θα χρειαστείτε μια τρόμπα την οποία θα βρείτε στα σούπερ μάρκετ, ένα καλό καθαριστικό κι ένα πινέλο μεσαίου μεγέθους. Ξεκινήστε γεμίζοντας την τρόμπα με νερό στο οποίο έχετε διαλύσει και λίγο καθαριστικό. Ψεκάστε το εσωτερικό του κλιματιστικού κι έπειτα καθαρίστε το με το πινέλο. Αδειάστε την τρόμπα και γεμίστε την και πάλι μόνο με νερό. Καθαρίστε το εσωτερικό από το καθαριστικό.

Βήμα 3: Εξωτερική μονάδα

Η εξωτερική μονάδα αποτελείται από τον ανεμιστήρα και το σωληνάκι του νερού. Μέλημά μας είναι να φροντίσουμε να είναι καθαρό το σωληνάκι, ώστε να φεύγει το νερό από την μονάδα. Να απομακρύνουμε τυχών σκουπίδια, πέτρες και χώματα που μπορούν να βουλώσουν την άκρη του σωλήνα.

Extra tip: Για την καλύτερη λειτουργία του Air Condition  θα πρέπει μπροστά από την εξωτερική μονάδα να έχετε ανοιχτό χώρο ώστε να μην δυσκολεύει την κυκλοφορία του αέρα.

Μπορεί επίσης να αρέσουν

Read More

post-image
ΣΠΙΤΙ

Ψάχνεις για το καλύτερο ηλεκτρικό πατίνι της αγοράς; Μη ψάχνεις άλλο, δες τα όλα εδώ!

Είσαι στο ψάξιμο για το καλύτερο ηλεκτρικό πατίνι της αγορά; Μην ψάχνεις άλλο, τα έχουμε όλα εδώ, φυσικά πάντα ετοιμοπαράδοτα! Όλοι γνωρίζουμε την τάση...
Περισσότερα
post-image
ΣΠΙΤΙ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για την επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα – δείτε πως θα λάβετε voucher έως 900 ευρώ!

Μετά από την μεγάλη επιτυχία του προγράμματος ΑΛΛΑΖΩ – ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ ΣΥΣΚΕΥΉ για καταψύκτες, ψυγεία και κλιματιστικά, άνοιξε η αυλαία και για το πρόγραμμα αναβάθμισης...
Περισσότερα