ΣΠΙΤΙ

Τι είναι η Πιστοποίηση Eurovent στον κλιματισμό;

Ένα βασικό στοιχείο στην επιλογή κλιματιστικού είναι η πιστοποίηση Eurovent. Η Eurovent (European Committee of Air Handling and Refrigeration) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 1958 και αποτελεί την επαγγελματική οργάνωση για τον κλάδο ψύξης, κλιματισμού, θέρμανσης και εξαερισμού.

Μέσω των πιστοποιήσεων που προσφέρει ενισχύει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και δημιουργεί ένα πλαίσιο υγιούς και διαφανούς ανταγωνισμού. Πρόκειται για έναν ανεξάρτητο Ευρωπαϊκό φορέα, ο οποίος πιστοποιεί ότι οι αποδόσεις και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των προϊόντων κλιματισμού ακολουθούν τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα.  ‘Ενα πιστοποιημένο κατά Eurovent κλιματιστικό θα αποδίδει εγγυημένα αυτά που αναγράφει ο κατασκευαστής του. Για να κερδίσει ένα προϊόν τη σφραγίδα πιστοποίησης του Eurovent είναι σίγουρο ότι έχει περάσει από έλεγχο ανεξάρτητης αρχής και ότι έχει αξιολογηθεί με ακρίβεια.

Οι καταναλωτές είναι σίγουροι ότι ο εξοπλισμός που έχουν αγοράσει θα λειτουργεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή, η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος που έχει δηλωθεί είναι η σωστή και κατα συνέπεια το προϊόν θα αντιστοιχεί με τα δηλωθέντα τεχνικά χαρακτηριστικά. Σε ένα μη πιστοποιημένο προϊόν , ο κατασκευαστής μπορεί να έχει απόκλιση απόδοσης .

Οπότε ουσιαστικά ένα κλιματιστικό απόδοσης 12.000 btu/h στην πραγματικότητα να είναι 9.000 btu/h και ένα δυναμικότητας 9.000 btu/h πραγματικά να αποδίδει για 7.000 btu/h. Οπότε και οι αντίστοιχες ηλεκτρικές καταναλώσεις θα είναι 30% υψηλότερες.

Για τους κατασκευαστές, η Πιστοποίηση Eurovent διαμορφώνει συνθήκες θεμιτού ανταγωνισμού, επί ίσοις όροις και βάσει συγκρίσιμων στοιχείων. Τέλος, η εικόνα και η ακεραιότητα του συνόλου του κλάδου θα βελτιωθεί και θα δημιουργηθεί μια καλύτερη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των κατασκευαστών και των τεχνικών προδιαγραφών.

 

Μπορεί επίσης να αρέσουν

Read More

post-image
ΣΠΙΤΙ

Ψάχνεις για το καλύτερο ηλεκτρικό πατίνι της αγοράς; Μη ψάχνεις άλλο, δες τα όλα εδώ!

Είσαι στο ψάξιμο για το καλύτερο ηλεκτρικό πατίνι της αγορά; Μην ψάχνεις άλλο, τα έχουμε όλα εδώ, φυσικά πάντα ετοιμοπαράδοτα! Όλοι γνωρίζουμε την τάση...
Περισσότερα
post-image
ΣΠΙΤΙ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για την επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα – δείτε πως θα λάβετε voucher έως 900 ευρώ!

Μετά από την μεγάλη επιτυχία του προγράμματος ΑΛΛΑΖΩ – ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ ΣΥΣΚΕΥΉ για καταψύκτες, ψυγεία και κλιματιστικά, άνοιξε η αυλαία και για το πρόγραμμα αναβάθμισης...
Περισσότερα